DEBATT

Moria-leiren

Menneskene er desperate

Voldtatte 3-åringer etterlatt i gjørma, dette er din arv, Erna Solberg!

MORIA: - Nå er tiden for å samle motet og sette ned foten! Gjør noe før det er for sent for dem alle, evakuer barna i Moria, skriver innsenderen. Bildet er fra da det i september brant i Moria-leiren på Lesbos i Hellas. Foto: Petros Giannakouris / AP / NTB
MORIA: - Nå er tiden for å samle motet og sette ned foten! Gjør noe før det er for sent for dem alle, evakuer barna i Moria, skriver innsenderen. Bildet er fra da det i september brant i Moria-leiren på Lesbos i Hellas. Foto: Petros Giannakouris / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Vil det ingen ende ta? All grusomheten som barn på flukt skal måtte oppleve? Det nyeste fra Moria-leiren er nyheten om at en 3 år gammel jente er blitt voldtatt og etterlatt i gjørma inne i Moria leiren. Dette er et forferdelig eksempel på uholdbar ondskap.

Tenk om det var du som måtte plukke ditt lille, dyrebare barn blodig og møkkete opp fra gjørma etter at barnet var blitt fratatt kroppen sin på grusomt vis.

Menneskene i Moria-leiren er desperate, så desperate. Og vi, folket, begynner også å bli desperate. Vi hever stemmene våre, arrangerer protester og underskriftskampanjer for å vekke de som sitter med makta til å forstå at dette stiller vi oss ikke bak. Vi tolerer ikke at Norge, med sine ressurser, tid og plass, ikke gjør nok for å hjelpe. Å hente 30 mennesker er en hån mot resten som sitter igjen i Moria, og mot folkets ønsker.

Vi vil ikke sette oss stille ned og diskutere om det er viktigst at det står ribbe eller pinnekjøtt på bordet, når vi vet at der ute, i vårt Europa, sitter det mennesker uten hus, mat, klær, varme, håp eller framtid. Vi lever i ei tid da verden er mindre enn noen gang, vi vet mer og vi hører mer om alle grusomheter som finnes i verden enn noen gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer