KOMMENTARER

SAS-streiken

Mens vi venter på bankerott

Pengene renner ut av kriserammede SAS. Nå må ledelsen vende tilbake til forhandlingsbordet.

FLYR LAVT: SAS-sjef Anko van der Werff har ikke klart å vekke mye sympati for ledelsens standpunkt. Lars Schroeder/ TT News Agency / Reuters / NTB
FLYR LAVT: SAS-sjef Anko van der Werff har ikke klart å vekke mye sympati for ledelsens standpunkt. Lars Schroeder/ TT News Agency / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Pengene renner ut av SAS, og det er tida i ferd med å gjøre også.

Regningen for streiken begynner å nærme seg én milliard kroner. Selskapet har selv anslått at de taper mellom 100 og 130 millioner norske kroner daglig i den så langt over ei uke lange streiken. Det er ikke bare-bare for et selskap som sliter med å tiltrekke seg ny kapital i utgangspunktet.

Noe heldig mirakel fra staten ser heller ikke ut til å komme: Helsetilsynet slår fast at SAS-streiken ikke utgjør fare for liv og helse så langt. Dermed ligger det heller ikke an til at staten griper inn med tvungen lønnsnemnd og avslutter streiken. Inntil videre.

Men for SAS er situasjonen uansett stadig livstruende. Selv ikke en konkursbeskyttelse i USA, som ledelsen har søkt om, kan redde et flyselskap som ikke flyr.

Derfor skal ledelsen nå tilbake til forhandlingsbordet, sammen med pilotene den ikke ser ut til å tåle trynet på. Denne gangen ser pilotene ut til å stå sterkere. Det er det flere grunner til.

For det første har SAS-sjef Anko van der Werff for mange blitt selve ansiktet på en sommerferie som ikke gikk som planlagt, og sympati er viktig å ha i en streik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer