DEBATT

Landsmøte i Høyre:

Mens vi venter på en Høyre-leder

Jan Tore Sanner kaster inn håndkleet. Hvem som blir hans arvtaker kan fortelle oss hvem som blir Høyres neste partileder og landets statsminister.

LØPET ER KJØRT: Jan Tore Sanner har sittet i nestlederstolen helt siden Erna Solberg ble valgt som Høyre-leder i 2004, og mange har spekulert på om han kunne være et fremtidig lederemne. Nå er det løpet åpenbart kjørt, skriver kronikkforfatteren. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
LØPET ER KJØRT: Jan Tore Sanner har sittet i nestlederstolen helt siden Erna Solberg ble valgt som Høyre-leder i 2004, og mange har spekulert på om han kunne være et fremtidig lederemne. Nå er det løpet åpenbart kjørt, skriver kronikkforfatteren. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jan Tore Sanner kaster inn håndkleet. Han har meldt fra til Høyres valgkomité at han ikke ønsker gjenvalg som Høyres nestleder, etter 18 år i vervet. Hvem som blir hans arvtaker kan fortelle oss hvem som blir Høyres neste partileder og landets statsminister.

Sanners bakgrunn tegner et bilde av en mann som har gått statsministerskolen. Kommunalminister, kunnskapsminister og finansminister, mangfoldige verv på Stortinget siden han ble valgt inn på fast plass i 1993, og ikke minst har han vært leder av Unge Høyre.

Sanner har sittet i nestlederstolen helt siden Erna Solberg ble valgt som Høyre-leder i 2004, og mange har spekulert på om han kunne være et framtidig lederemne. Nå er det løpet åpenbart kjørt. Sanner sier selv at han ikke tar avskjed med norsk politikk, men beskjeden har likevel betydning for hva som skjer når Erna Solberg en dag takker for seg.

En politisk biografi om Sanners virke får andre skrive. De interessante spørsmålene som melder seg nå som han gir seg, er: Hvem overtar, er etterfølgeren lederkandidat, og når skal Solberg annonsere at hun gir seg?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.