DEBATT

Olje- og gassnæringen

«Milliardgaven» er en del av omstillingen

De unge kan tape stort dersom feilslått politikk fjerner muligheter og inntekter fra oljenæringen.

SIKRE KOMPETANSEN: Ved å berge leverandørindustrien har vi muligheter til å utvikle morgendagens løsninger, samtidig som arbeidsplasser og kompetanse sikres gjennom en akutt krise, skriver Ellen Bakken. Foto: Privat
SIKRE KOMPETANSEN: Ved å berge leverandørindustrien har vi muligheter til å utvikle morgendagens løsninger, samtidig som arbeidsplasser og kompetanse sikres gjennom en akutt krise, skriver Ellen Bakken. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I Dagbladet 3. november uttrykker Hulda Holtvedt en sterk bekymring for farlige klimaendringer og hvordan flom, skred og sviktende avlinger vil true både arbeidsplasser og offentlige budsjetter. Jeg deler Grønn Ungdoms bekymring, men jeg er helt uenig i at å sette en sluttdato for norsk oljenæring er løsningen.

Norge har kommet seg godt gjennom krisene vi har hatt de siste årene, og det er flere grunner til dette. Den norske modellen med partssamarbeid og tillit, gjør at Norge er godt rustet, både mot akutte økonomiske kriser som måtte oppstå og til å finne langsiktige og bærekraftige løsninger. Og med et stort oljefond og – selv i år – nesten 100 milliarder kroner i inntekter fra oljenæringen har vi også muskler som skal til for å passe på vårt samfunn.

Det kommer vi til å trenge i framtida. For det er ikke tvil, klimautfordringene er en av de største utfordringene vi vil stå i, i dette århundret.

Partene innen olje- og gassektoren har derfor gått sammen om å utarbeide ambisiøse mål for hvordan næringen skal redusere sine klimagassutslipp til nær null i 2050. Dette vil være et massivt bidrag til at Norge skal kunne nå sine klimamål, men tiltakene er også viktige for å få redusert globale utslipp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer