KOMMENTARER

Piers Morgan og Meghan Markle:

Minner om en personlig vendetta

Den grenseløse Piers Morgan har drevet en personlig vendetta mot Meghan Markle i årevis, noe en redaktør burde tatt tak i. Likevel kan det være bekymringsfullt at han nå har mistet jobben.

RASER: Journalist og programleder Piers Morgan raser over intervjuet med Meghan og Harry. Video: CBS/ITV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Tirsdag denne uka stormet den britiske mediepersonligheten Piers Morgan ut av studioet til «Good Morning, Britain» på ITV. Den utløsende faktoren var at han hadde blitt kritisert av en annen av programlederne, Alex Beresford, for sine mange og vedvarende haranger mot Meghan, hertuginnen av Sussex. Seinere samme dag ble det klart at Morgan slutter i ITV. Ifølge tv-kanalen var det Morgan selv som tok avgjørelsen, men det er vanskelig å tro at han ikke i det minste fikk et lite dytt i ryggen av en kanal som var bekymret for sitt eget omdømme.

Piers Morgan har vært en grenseløs skikkelse på skjermen og i spaltene, og hvis dette er første gang en redaktør har kremtet over måten han har omtalt Meghan på, er det ganske underlig. Men det er også problematisk at han mister jobben på denne måten, og kan si noe urovekkende om at journalister og programledere møter et sett av forventninger til hva de kan og ikke kan stille spørsmål om.

Etter sendingen av Oprah Winfreys intervju med Meghan og ektemannen hennes, prins Harry, hadde Morgan erklært at «Jeg tror ikke på et ord hun sier», og «jeg ville ikke trodd henne om hun leste opp værmeldingen». Dette ble forstått som om han satte spørsmålstegn ved Meghans historie om at hun hadde vært suicidal, og ble fulgt av over 41 000 klager til ITV, mange av dem fra folk som var bekymret for hvordan Morgans kommentarer ville bli opplevd av seere som også strevde med depresjon og selvmordstanker. Morgan presiserte i ettertid at det han tvilte på, var påstanden om at Meghan ikke hadde fått hjelp, og at problemer knyttet til psykisk helse alltid måtte tas alvorlig. Men det var for lite, og det var for seint.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer