DEBATT

Dyreplageri:

Mishandler dyr for moro skyld

Vold mot dyr er dessverre ikke uvanlig i Norge. Ofte blir slike handlinger også filmet og delt i sosiale medier til underholdning for andre.

SAMMENHENG: Det er godt kjent at det finnes en sammenheng mellom vold mot dyr og vold mot mennesker, skriver innsenderen. Her er synet som møtte Lena Nyström, en due - halshogd og etterlatt. Foto: Lena Nyström
SAMMENHENG: Det er godt kjent at det finnes en sammenheng mellom vold mot dyr og vold mot mennesker, skriver innsenderen. Her er synet som møtte Lena Nyström, en due - halshogd og etterlatt. Foto: Lena Nyström Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I Dagbladet kunne vi 16. september lese at det er funnet flere halshogde duer rundt omkring i Oslo. Skadene kan tyde på at det har blitt utført av mennesker. Dyrebeskyttelsen Norge får ofte henvendelser om ville dyr som ikke får være i fred, spesielt i hekketiden.

Vold mot dyr er dessverre ikke uvanlig i Norge. Stadig vekk hører vi om dyr som utsettes for grov vold, blant annet katter, duer og måker. Ofte blir slike handlinger også filmet og delt i sosiale medier til underholdning for andre. Slik oppførsel viser manglende respekt for levende individer og er en direkte trussel mot både dyr og mennesker.

Det har vært svært mange voldssaker som vedrører ville dyr hittil i år. Duene som har blitt funnet på ulike steder i Oslo den siste tiden, har alle vært hodeløse og uten andre åpenbare skader utført av dyr.

Fellesnevneren for slike voldssaker som dette er at de sjelden blir etterforsket av politiet. Norge har en svært god dyrevelferdslov, men påtalemyndighetene må i større grad benytte seg av denne.

Oppklaringsprosenten i dyrevelferssaker er svært liten, og i de få sakene som faktisk kommer så langt som til en rettssak, er det påfallende lave straffeutmålinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer