DEBATT

Endometriose

Misledende om behandlingstilbud

Endometrioseforeningen skulle gjerne hatt flere behandlingssentre for endometriose, men ikke på bekostning av kompetansen.

DEGRADERES IKKE: Det er ikke slik at dersom OUS til å begynne med alene er et nasjonalt behandlingssenter, så må tilbudet på Haukeland, eller andre sykehus, degraderes, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock
DEGRADERES IKKE: Det er ikke slik at dersom OUS til å begynne med alene er et nasjonalt behandlingssenter, så må tilbudet på Haukeland, eller andre sykehus, degraderes, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Anne Veddeng, overlege ved kvinneklinikken på Haukeland Universitetssykehus, tok i et debattinnlegg i helgen opp den pågående debatten rundt behandlingstilbudet til endometriosepasienter i Norge (Dagbladet 24.april).

Veddeng skriver at Endometrioseforeningen ber om ett nasjonalt behandlingssenter for endometriose, og at vi har utpekt Oslo Universitetssykehus (OUS) som det eneste alternativet. Hun spør hvorfor vi ikke vil ha to, slik som i Danmark, eller fire slik som i Sverige. Dette får oss til å tenke at Veddeng ikke har fulgt godt nok med i den pågående debatten.

For to uker siden forsøkte vi å forklare fagdirektør i Helse Vest, Baard-Christian Schem, at sentraliseringsfrykt som grunnlag til å ikke opprette et nasjonalt behandlingssenter og en nasjonal kompetansetjeneste for endometriose, er irrasjonell. Her står det sort på hvitt at selv om vi jobber for å få på plass landets første endometriosesenter, jobber vi ikke for å få på plass landets eneste endometriosesenter. Derfor lurer vi på hvor Veddeng har det fra at Endometrioseforeningen kun vil ha ett nasjonalt behandlingssenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer