Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Mista kontrollen

En åpenhjertig Jan Åge Fjørtoft tok nærmest farvel med fotballen på direkten i TV2 i går kveld. Etter sending prøvde han å forklare hvor langt nede han har vært i det som trolig ble hans avskjedssesong.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vil fjerne ukulturen

Etter sending innrømmet Fjørtoft overfor Dagbladet at han fikk en psykisk knekk da Gaute Larsen degraderte ham til B-lagsfotball mot Ull/Kisa i sommer.

- Da hadde jeg det vondt inni meg. Jeg mista rett og slett hodet. Jeg som alltid har vært en god gutt og taklet alt. Etter den opplevelsen mista jeg meg sjøl, sier Fjørtoft.

- Jeg forandret meg veldig. Blant annet har jeg siden den dagen hatt telefonen min på lydløs funksjon. Jeg har måttet ha kontroll på hvem som ringer. Jeg turde ikke bare ta telefonen slik jeg alltid har gjort. Jeg var ikke klar for å takle alle spørsmålene fra journalister og andre som ringte. Det var skummelt.

Selv om han ikke sier det rett ut, så er det tydelig at måten han er blitt behandlet av trener Gaute Larsen er bakgrunnen til den vonde avskjeden Jan Åge har tatt med norsk fotball. Ifølge Stabæk-leder Erik Loe, var Fjørtofts angrep på Larsen i VG den eneste grunnen til at klubben stilte opp i debatten på TV2.

- Jeg har aldri satt noen freudiansk merkelapp på Larsen. Jeg snakker om sak, ikke person.

- Men dette handler jo egentlig om din person?

- Ja, for så vidt, men jeg har respekt for at det er Gaute Larsens jobb å ta ut det laget han sjøl vil. Det jeg reagerer mest på, er at jeg ble ydmyket. Og jeg har ikke følt meg rettferdig behandlet. Det gjorde noe med meg.

  • TV2 meldte i går at Gursken-gutten gir seg med ballsparking. - Nei, jeg gir meg sjøl litt tid. Men det sier jeg: Hadde sendetida vært litt bedre, direkte på Dagsrevyen, så hadde jeg gitt meg på direkten, sier han ironisk.
Hele Norges coronakart