DEBATT

Coronapandemien

Mitt covid-ønske

Det er ikke en menneskerett å dra på hytta eller drikke cerveza i Torrevieja, men det er en menneskerett å ha en trygg barndom.

SMITTE: - Kan vi være så snille og kule at vi ikke lar velberga folk på skiferie på Geilo være dem som sprer viruset rundt og videre inn i tredje runde, spør Julie Støp Husby (bilde). Foto: Martin Eilertsen.
SMITTE: - Kan vi være så snille og kule at vi ikke lar velberga folk på skiferie på Geilo være dem som sprer viruset rundt og videre inn i tredje runde, spør Julie Støp Husby (bilde). Foto: Martin Eilertsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg bor i Gamle Oslo, der alle barn og unge mellom ti og nitten år nå skal ha hundre prosent digital undervisning fram til påske. Det er en av Oslos mest trangbodde bydeler, spesielt for dem som har barn her. Det er også en av Oslos bydeler med høyest andel barnefattigdom.

Om jeg ser én, én artikkel til, om hvorvidt nordmenn med hytte på fjellet kan få reise dit i påsken, eller noen som intervjuer Espen Rostrup Nakstad om hvorvidt vi kan reise til Syden snart, da kommer det til å klikke for meg.

Det var velberga folk på skiferie som brakte viruset hit i første runde. Kan vi være så snille og kule at vi ikke lar velberga folk på skiferie på Geilo være de som sprer det rundt og videre inn i tredje runde?

Mange, mange barn som vokser opp i Oslo indre øst og Groruddalen drar aldri på sommerferie eller påskeferie. Mitt covid-ønske er at primært hvite nordmenn i øvre middelklasse prøver seg på den øvelsen bare ett år. Det er ikke en menneskerett å dra på hytta eller drikke cerveza i Torrevieja, men det er en menneskerett å ha en trygg barndom.

Ellers tror jeg også det finnes en menneskerett som handler om retten til arbeid og beskyttelse mot arbeidsløshet. Hvis det er vanskelig å motivere seg for barna på østkantens skyld, kan man jo for eksempel tenke på det ganske store antallet frilansartister som har vært mer eller mindre permittert siden mars i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer