KOMMENTARER

Modige damer krever makt

Storsamfunnet taper på konflikten i Oslos største moske.

Modige damer krever makt
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Moskeen Tawfiiq Islamsk Senter i Oslo er med sine 7800 medlemmer den største enkeltstående moskeen i Norge. De siste åra har den vært preget av store interne stridigheter. Nå bringer ei gruppe modige kvinner og unge menn håp for framtida.

Tawfiiq-moskeen ble grunnlagt av somaliske flyktninger og er med sin karakteristiske minaret lett gjenkjennelig i bybildet, rett over gata for Oslo fengsel på Grønland i Oslo. Moskeen har i utgangspunktet rett til offentlig støtte på nær åtte millioner kroner på grunn av det høye medlemstallet, men støtten er de siste to åra blitt fryst. To ulike grupper påberoper seg nemlig å være den rettmessige ledelsen i moskeen, selvfølgelig en helt uholdbar situasjon i norsk organisasjonsliv. Nå har konflikten vart så lenge og uryddigheten blitt så stor at Fylkesmannen truer med å slette moskeen fra registeret over trossamfunn. Moskeen gjennomførte valg over nye vedtekter for en måned siden, men det eskalerte konflikten. En stor gruppe kvinner ble utestengt, og de lot seg ikke stenge ute uten kamp.

«Vi er lei av å bare vaske, lage mat og betale, vi har også rettigheter. Dette er Norge. Vi bor i et likestilt land!» sa Lul Abdis til Aftenposten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer