DEBATT

Kapital og Trygve Hegnar

Mulig det er kjedelig

Enkle tips er nok til å bli millionær, selv om det ikke er rikt nok for Hegnar.

SPARING: - Klarer du en million, klarer du to. For oss med simpel høyskoleutdannelse og ordinære lønninger, er det godt nok, skriver Siw Slevigen. Foto: Karina Lange.
SPARING: - Klarer du en million, klarer du to. For oss med simpel høyskoleutdannelse og ordinære lønninger, er det godt nok, skriver Siw Slevigen. Foto: Karina Lange. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Rikmannskjendis og Kapital-redaktør Trygve Hegnar er skuffet over hvor lekende enkelt kvinnelige pengebloggere formidler sparing og investering. Vel, du får ikke ekstra poeng for å skrive vanskelig om noe som kan forklares enkelt.

For meg er det mest interessante å skrive om hvordan tjene mer, spare mer og investere mer for folk flest. Målet mitt er ikke at daytrading skal bli den nye folkehobbyen, men at flertallet skal få ta del i meravkastningen i aksjemarkedet. Jeg vil at nordmenn skal gi fra seg tronen som Norden-mestere i inkassogjeld og heller sette de pengene på børs. Sånt vil være bra for makroøkonomien også.

Folkelig formidling virker. I 2020 kom det 92.000 nye investorer på Oslo Børs. Rekordmange var kvinner, og 60 prosent var under 40 år.

Når vi kommuniserer på et språk og en plattform som flere unge og kvinner allerede bruker, så når vi ut til flere, og de tar grep for å øke formuen sin. Slik får de god tid til å nyte rentesrente effekten uten å ta for stor risiko.

274 kr dagen er nok til å bli millionær, men Hegnar har ikke troen på at pengebloggernes enkle råd er nok til harde investeringer. Ukehandling og å droppe brus for å kjøpe hus er ikke nok, og selv forbrukerøkonom Silje Sandmæl klarer ikke spare de 274 kr dagen som skal til, tror Hegnar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer