Musikk som skaper varme

Hvorfor dra til fjells for å finne sola? Det varmer like godt foran cd-spilleren, med den rette plata på. Og da har det lite å si om det regner eller snør, sola som fyller kropp og sjel kommer innenfra. Her er noen forslag til musikk mens du venter på sommeren.

  • Los Angeles-gruppa Los Lobos er en av de gruppene som har satt California på kartet de siste 24 åra. Mens pønken veltet over England og spredte seg over Atlanteren til den amerikanske østkysten, dro dette dyktige bandet fram den meksikanske musikktradisjonen og blandet den med rock'n'roll. Bandet har vært usedvanlig levedyktig, noe som går fram av fire-cd-ers-boksen «El Concionero Mas y Mas» (Warner), som følger bandet fra starten i 1977 fram til århundreskiftet. David Holdago og Steve Berlin var med på å grunnlegge det som i dag er en uhyre mangfoldig bølge av latinsk pop og rock i USA, fra fascinasjon for kubanske Buena Vista-tradisjoner til popfenomener som Christina Aguilera og Ricky Martin. Los Lobos har vært den perfekte blandingen av varmen sør for USA-grensa og laidback California cool. Et band som vakkert og meningsfullt har brukt musikken til å sette lys på samfunnet rundt seg. Sol ute, sol inne.
  • Mer fra California: Gå ikke glipp av en spesialutgave av Brian Wilsons soloalbum fra 1998, «Brian Wilson» (Warner), som inkluderer en rekke ekstraspor. En nydelig cd. Temperaturen stiger når Wilson drar låttitler som «Let's Go To Heaven In My Car» eller «Meet Me In My Dreams Tonight».
  • Varmen stråler også av en annen plate som triller og går i heimen i disse dager, og som får snøen til å smelte hvis volumet økes. Dobbel-cd-en «The Girl From Ipanema - The Bossa Nova Years» (Verve/Universal), der saksofonisten Getz blander sine rene toner med storheter som Astrud Gilberto og Antonio Carlos Jobim, er en plate som sparer deg for billetten til Rio.
  • Hvis påskesola svikter, anbefales en fabelaktig samling som også er ute i disse dager: «A Collection of Various Interpretations of Sunny» (Trocadero/MNW). Den inneholder hele 16 varianter av den fantastiske låten soulsangeren Bobby Hebb skrev i november 1963, for å holde humøret oppe etter at broren hans ble drept dagen etter at John F. Kennedy ble skutt i Dallas. Foruten Hebb selv hører du her storheter som Jimmy Smith, Cher, Wilson Pickett, Robert Mitchum (!), Dusty Springfield og Booker T. and the MGs boltre seg med en av verdens mest imøtekommende og varmende slagere.
Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.