KOMMENTARER

Bertheussen-saken

Én ting er særlig mistenkelig

Nå er det svært mange tilfeldigheter Bertheussen ikke forklarer.

TILFELDIG? Analyser av bilen viser spor av rødsprit. Dagen før kjøpte Bertheussen ei flaske rødsprit kontant på CC Vest. I bilen ligger en tennpose – av samme type som dem politiet fant i en boks på peishylla inne i huset. Politiet fant også hyssing av samme type i bilen og inne i huset. Foto: PST
TILFELDIG? Analyser av bilen viser spor av rødsprit. Dagen før kjøpte Bertheussen ei flaske rødsprit kontant på CC Vest. I bilen ligger en tennpose – av samme type som dem politiet fant i en boks på peishylla inne i huset. Politiet fant også hyssing av samme type i bilen og inne i huset. Foto: PST Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Mye kan sies om Laila Bertheussens oppførsel, men én ting i etterkant av tiltaleperioden er særlig oppsiktsvekkende: Tiltalte ga ikke politiet opplysninger som hun mener kunne renvasket henne.

Etter sju tilfeller av trusler og angrep mot familien Wara Bertheussen og familien Tybring-Gjedde ble Laila Bertheussen pågrepet og siktet i saken. Truslene stoppet. En stund seinere begynte det å komme mystiske pakker til hennes forsvarsadvokat John Christian Elden, med gjenstander og påstander som tydet på andre gjerningspersoner enn Bertheussen selv.

I denne perioden reiste Tor Mikkel Wara og Laila Bertheussen utenlands. Mens de var i USA, ble de gjennom Dagbladet kjent med at koden til inngangsdøra deres sto i et av brevene, mens dattera bodde alene hjemme. Etterpå oppdaget de at det var stjålet flere tusen kroner fra en kontantbeholdning på kjøkkenet. Bertheussen sier at hun aldri mistenkte barna for å ha tatt pengene, men var sikker på at det måtte være noen utenforstående som tok dem.

Jeg tror de fleste i en slik situasjon ville blitt livredde over at ukjente fremmede kom seg inn i huset – og også øynet en mulighet til å renvaske seg selv. Ikke Laila Bertheussen. Ifølge henne selv i vitneboksen torsdag byttet familien låsen i døra, men varslet ikke politiet verken om koden eller innbruddet. Det er særdeles spesielt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer