DEBATT

Ferjepriser:

Nå blir det billigere

Mange i Norge er helt avhengige av ferja som tar dem over fjorden. Eller til og fra øya de bor på. Derfor sørger vi for at det blir billigere billetter fra 1. januar.

HANDLING: Vi skal halvere prisene på ferjesambandene både på riks- og fylkesveiene i løpet av fireårsperioden. I budsjettet vårt har vi vist handling: Satt av dobbelt så mye som regjeringen Solberg, skriver innsenderen. Her kjører bobiler ombord i ferja Melshorn som går mellom Skarberget og Bognes i Nordland. Foto: Marianne Løvland / NTB
HANDLING: Vi skal halvere prisene på ferjesambandene både på riks- og fylkesveiene i løpet av fireårsperioden. I budsjettet vårt har vi vist handling: Satt av dobbelt så mye som regjeringen Solberg, skriver innsenderen. Her kjører bobiler ombord i ferja Melshorn som går mellom Skarberget og Bognes i Nordland. Foto: Marianne Løvland / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Denne regjeringen vil at det skal være enkelt å ta ferje. Mange i Norge er helt avhengige av ferja som tar dem over fjorden. Eller til og fra øya de bor på. Derfor sørger vi for at det blir billigere billetter fra 1. januar.

Som tidligere ordfører i Fredrikstad var jeg med på å gjøre byferjene gratis. Effekten var voldsom: Antall passasjerer økte fra 360.000 til nesten 1 million på ett år. Nå er det jo stor forskjell på byferjene i Fredrikstad og de store og små veisambandene langs kysten vår. Samtidig vet jeg at et godt og billig tilbud er viktig for at folk skal velge ferja. Hvis man har et valg.

Det er det ikke alle som har. For mange folk er ferja ofte den eneste veien til og fra øya de bor på. Eller over fjorden. Ferja er livsnerven i mange øysamfunn. Det er pendlerveien, næringsveien og turistveien.

Derfor må vi sørge for at prisen på ferjebillettene er på et rimelig nivå for vanlige folk. I Hurdalsplattformen har vi et tydelig budskap: Vi skal halvere prisene på ferjesambandene både på riks- og fylkesveiene i løpet av fireårsperioden.

I budsjettet vårt har vi vist handling: Satt av dobbelt så mye som regjeringen Solberg. Det betyr at det blir nesten en milliard kroner til å senke ferjeprisene i budsjettet for 2022.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.