KOMMENTARER

Corona

Nå handler alt om kontroll

Glem alt hva Bent Høie og helsetoppene sier for å sukre de bitre pillene. I de neste månedene vil alt handle om å holde kontroll på nye mutantvirus. Smitten øker og vaksineringen går for seint til at det kan bli lettelser av betydning.

STRENGT: Bent Høie innrømmer at myndighetene ikke kjenner effekten av de enkelte tiltakene når det gjelder smittevern, bare at brede innstramninger virker. Derfor kan vi nå belage oss på minst to måneder med et hardt regime når det gjelder smittekontroll. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STRENGT: Bent Høie innrømmer at myndighetene ikke kjenner effekten av de enkelte tiltakene når det gjelder smittevern, bare at brede innstramninger virker. Derfor kan vi nå belage oss på minst to måneder med et hardt regime når det gjelder smittekontroll. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Pressekonferansene med helseminister Bent Høie og fagsjefene i Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet følger nå et tydelig mønster. Dårlige nyheter om smitteutviklingen eller vaksiner skal sukres med beretninger om at vi rykker nærmere målstreken for et normalisert liv. De skiftende tiltakene har en liknende syklus: Når smitten en periode synker, lettes det på tiltakene til smitten igjen stiger. Da strammes det til. Og slik fortsetter det.

Om vi ser på smittenivået i Europa ligger Norge godt an. Vi er blant landene med lavest smitte i forhold til folketallet. Bent Høie innrømmer at myndighetene ikke kjenner effekten av de enkelte tiltakene når det gjelder smittevern, bare at brede innstramninger virker. Derfor kan vi nå belage oss på minst to måneder med et hardt regime når det gjelder smittekontroll.

Det er to hovedgrunner til at det blir slik. Smitten er stigende og mutantvirus øker faren for at kontrollen glipper. Det andre er en ustabil situasjon når det gjelder leveranser av vaksiner og tempoet i vaksineringen. Normalisering vil først inntre når begge disse kurvene går i riktig retning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer