KOMMENTARER

Foreslår omlegging av finansieringsordningene:

Nå kan norske barnefilmer bli bedre

Det er lukrativt å lage barnefilm i Norge, og barnefamiliene har altfor lenge blitt avspist med samlebåndsprodukter. Nå kan det endelig bli en forandring.

Tegning: Finn Graff
Tegning: Finn Graff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Om ikke lenge kan det bli laget færre, men bedre barnefilmer i Norge. Det er det all grunn til å være glad for.

Forrige helg ble Amanda-prisen delt ut i Haugesund, og tv-seerne fikk se en pyntet norsk filmbransje i omgivelser som ikke ligner dem de jobber i til daglig. For å lage film er stressende, hardt, og risikabelt. Enorme mengder tid og penger skyfles inn i et prosjekt som kanskje vil komme ut i verden og møte misfornøyde grin fra kritikerne og skuldertrekk fra publikum. Legg til at norske produsenter og filmskapere lager filmer for et svært lite språkområde som gjør det begrenset hvor mye du kan tjene på billettsalg, og du har en situasjon der det er nærliggende å tenke at det er et mirakel at noen orker i det hele tatt.

Men det er en type film det er konstant etterspørsel etter, og det er norske barnefilmer. Barnefamiliene står klare med betalingskortet og kinoene vil gjerne ha flere på programmet. I mange år har det vært spesielt gunstig å lage barnefilm i Norge, og det er ikke bare fordi en stor potensiell publikumsgruppe som trenger et norskspråklig tilbud. I tillegg har Norsk Filminstitutt, for å stimulere til at flere skal ønske å lage barnefilm, gitt barnefilmen spesielt gunstige økonomiske vilkår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer