KOMMENTARER

Nå kan strømkrisa endelig løses

Regjeringen har gjort taket høyt, og porten vid i sitt forslag til å løse strømkrisa. En god ordning bør likevel spisses noe for å treffe vanlige folk bedre.

LØSNING: Regjeringen med statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) la lørdag fram en ordning som kan hjelpe folk med strømprisen. Foto: Terje Pedersen / NTB
LØSNING: Regjeringen med statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) la lørdag fram en ordning som kan hjelpe folk med strømprisen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Denne vinteren har det vært vanlige folks tur til å bli strømpriseksperter. Når regjeringen i dag legger fram forslag til løsning for strømkrisa, går den rett løs på detaljene. Så det samme gjør vi.

Når strømprisen til husholdningene bikker 70 øre i snitt for måneden per kilowatt-time (kWt), ønsker regjeringen å dekke halvparten av kostnaden over dette.

Regjeringen vil at dette skal gjelde for månedene desember, januar, februar og mars. Samtidig settes det er tak for hvor mye strømforbruk staten støtter; 5000 kWt per måned.

Sammen med kutt i elavgift og en solid økning i bostøtten, kan dette utgjøre en kostnad for staten på cirka 10 milliarder kroner.

Statsminister Jonas Gahr Støre har sine ord i behold når han kaller dette «kraftfulle tiltak».

Alt i alt er dette et godt grep fra regjeringen. Politikken ville likevel ikke vært seg selv, hvis det ikke ble litt krangling før dette går gjennom i Stortinget. Men det haster, ifølge. Ordningen må bankes gjennom ganske raskt hvis den skal kunne gjelde allerede for desember måned.

Det som kan komme til å bli sentrum for krangelen, er forholdet mellom andelen av regningen over 70 øre som staten betaler – 50 prosent, og taket på støtte per måned – 5000 kWt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer