KOMMENTARER

Nå måtte Vedum svelge unna

Nå var det Senterpartiets tur - til å gå på noen solide tap.

TAP: Presentasjonen av Hurdal-plattformen viste at Sp har måttet tåle mange flere symbolske tap. Gjennomslagene er særlig synlig på partiets klassiske kjerneområder. I de viktige, symbolske sakene vipper utfallet til fordel for Arbeiderpartiet. Terje Pedersen / NTB
TAP: Presentasjonen av Hurdal-plattformen viste at Sp har måttet tåle mange flere symbolske tap. Gjennomslagene er særlig synlig på partiets klassiske kjerneområder. I de viktige, symbolske sakene vipper utfallet til fordel for Arbeiderpartiet. Terje Pedersen / NTB Vis mer
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

I løpet av noen korte, bemerkelsesverdige år har Senterpartiet løftet seg opp til å bli en hovedspiller i norsk politikk. Det har de gjort ved å bre ut partiets profil med å fri til velgere som vil ha lavere avgifter, en mer avslappet miljø- og klimapolitikk og ved en kraftig markering mot Solberg-regjeringens reformer. På veien opp til nye høyder har Sp kommet med en lang rekke løfter.

Ved lansering av Hurdalplattformen var det på tide å gjøre opp regnskap. Nå var det ikke bare vanlige folks tur. Det var Senterpartiets tur - til å ta noen solide tap.

Senterpartiet har lovet å bevare Andøya flystasjon som base for forsvarets overvåkningsfly, men legger det nå bort.

Partiet har stilt seg på barrikadene for bevaring av Ullevål sykehus i Oslo. Også her gir de seg.

Kommuner som ønsker å oppheve sammenslåing, må søke etter flertall i kommunestyret - ikke gjennom folkeavstemning, slik Sp har ønsket.

I valgkampen har Trygve Slagsvold Vedum snakket om å ta hele landet i bruk. Konfrontert med vanskelige spørsmål fra journalistene om disse tapene under pressekonferansen i Hurdal, hørte vi et nytt mantra fra Vedum - for eksempel etter spørsmål om nedleggelse av Andøya.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer