KOMMENTARER

Nå skal lærerne i husarrest

Godt nytt skoleår!

Nå skal lærerne i husarrest
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Når skolene og barnehagene åpner igjen etter helga, blir coronasmitten sluppet løs. Selv om omfattende testing skal begrense omfanget, kommer omikron-varianten til å spre seg raskt blant uvaksinerte barn og lengtende ungdommer. Og videre blant lærere og andre ansatte.

Selv om klassekamerater og kolleger blir smittet, skal både barn og voksne fortsette å gå på skolen og i barnehagen. Ansatte får fritak fra karantene i arbeidstida, men ikke på fritida. De må gå på jobb, men kan ikke gå i middag etterpå. Det er en politisk beslutning, som gjør at mange av dem står foran lange uker og måneder med mer eller mindre sammenhengende husarrest.

Reaksjonene er sterke. Fagforbundet, Utdanningsforbundet, Lektorlaget og Skolenes landsforbund kritiserer fritaket. Lærere freser i sosiale medier. Marit Himle Pedersen er sentralstyremedlem i Utdanningsforbundet og skriver i Agenda Magasin at mange lærere føler seg glemt, både av politikere og arbeidsgivere de siste to åra. Med håndsprit som eneste smittevern og stadig nye unntak fra smittevernreglene, skriver hun at mange lærere føler at de blir «ofret» for å holde samfunnets hjul i gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.