Nå vil også NRK lage reality-tv

Over 600 personer har meldt seg på til TV2s omstridte bondesåpe «Farmen». Og etter suksessen med «Big Brother» snuser til og med NRK på et reality-format.

Opptakene av TV2s reality-serie «Farmen» starter 1. august i år, og i løpet av september kan vi sette oss ned og følge med på de 16 deltakerne som skal overleve 13 uker på en bondegård.

Over 600 deltakere har allerede meldt sin interesse, og nå kaster også NRK seg inn i jakten på et reality-program.

Omstridt slakt

TV2 har ifølge Aftenposten vurdert 60 ulike norske gårder som skueplass for «Farmen». Her skal deltakerne leve det autentiske bondelivet uten hjelp av moderne nyvinninger. Herunder hører også slakt av husdyr.

- Ja, hvis de får lyst på kjøtt, må de slakte et dyr, sa informasjonssjef Geir Mikalsen i TV2 til Dagbladet på onsdag.

Slaktingen vekker sterke reaksjoner hos erfarne småbrukere og dyrevernere, og i Sverige varsles det søksmål dersom deltakerne slakter dyra. - Vi vil ikke være med på å gjøre slakting til TV-underholdning, sier assisterende generalsekretær John Petter Løvstad i Norsk Bonde- og Småbrukarlag til Dagbladet.

Nå kommer NRK

I kjølvannet av suksessen med «Big Brother» på TVNorge har også NRK kastet sine øyne på reality-formatet. Fra Marienlyst jaktes det nå på et konsept som passer innenfor rammene til den lisensfinansierte statskanalen, skriver Aftenposten.

- Vi tenker på det og vurderer konsepter, sier formatsjef Per Sehlstrøm i NRKs underholdningsavdeling til avisa.

Sehlstrøm innrømmer at han både faglig og personlig hadde likt å se «Big Brother» på NRK. Han er imponert over hva TVNorges produsent Lasse Hallberg fikk til.

Spesielt det flermediale aspektet - at man integrerer tv, radio, internett og telefon - skal virke lokkende for NRK. Det er som kjent herfra TVNorge hentet 20 millioner av sine inntekter.

... men utro-tv sliter

Det eneste reality-konseptet som ikke synes å slå an i Norge er Temptation Island. Her ligger underholdningsverdien i utroskap, noe som har skapt debatt.

Nå har motstandere startet et diskusjonsforum på Internett, hvor det samles underskrifter for å stanse produksjonen av utro-serien. Blant motstanderne finnes skuespillerne Johannes Joner og Dennis Storhøi, samt musikeren Lars Klevstrand.

Serien er en skandinavisk samproduksjon, men både i Norge, Sverige og Danmark er det problemer med å skaffe deltakere.

SUKSESS: Produsent Lasse Hallberg skapte en etterlengtet suksess for TVNorge med Big Brother». Foto: SCANPIX
Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.