DEBATT

Ungdoms- og gjengkriminalitet:

Naiv innvandringspolitikk

Dagbladet tror velgerne ikke ønsker at Frp skal snakke om problemene i Groruddalen, og at strengere straffer bare er noe politikerne finner på når de har mislyktes.

KYNISKE KRIMINELLE: Frp vil innføre doble straffer for å beskytte sårbare bomiljøer og fjerne kyniske kriminelle som forsøker å rekruttere unge minoritetsungdommer i steder som Groruddalen, skriver innsenderne. Her fra Tveita. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
KYNISKE KRIMINELLE: Frp vil innføre doble straffer for å beskytte sårbare bomiljøer og fjerne kyniske kriminelle som forsøker å rekruttere unge minoritetsungdommer i steder som Groruddalen, skriver innsenderne. Her fra Tveita. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Dagbladet tviholder i sin leder på at fortsatt fortielse skal løse problemene med økende ungdoms-, volds- og gjengkriminalitet i Oslo. Dagbladet tror velgerne ikke ønsker at Frp skal snakke om problemene i Groruddalen, og at strengere straffer bare er noe politikerne finner på når de har mislyktes.

Problemet er imidlertid at politikerne i praksis har fjernet straff for unge kriminelle. Mantraet har vært at straff ikke fungerer og at man heller må drive forebygging i form av flere fritidsklubber, basketballbaner osv. Denne løsningen er nå utprøvd i full skala og resultatet viser liten eller ingen effekt. Mens all annen kriminalitet i lang tid har vært nedadgående, så øker ungdoms- og voldskriminaliteten i Oslo.

Forrige uke forvillet Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre seg til Grorud og Stovner, og med Dagbladet på slep slo han «integreringsalarm». Han oppdaget plutselig (som han for øvrig gjør forut for hvert valg) at integreringen har sviktet. Løsningen var, ikke overraskende, å gjøre enda en tjeneste «gratis». Denne gangen var det Aktivitetsskolen. For øvrig et tiltak som allerede er sterkt subsidiert for familier med svak økonomi. Gahr Støre ønsket altså å pøse enda mer penger og ressurser inn i vage prosjekter som ikke kan dokumentere noen effekt mot økt ungdoms- og gjengkriminalitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.