DEBATT

Religion og politikk:

Når kirken blir aktivist

Geir Ramnefjells analyse om at reaksjonene på kirkens klimautspill skyldes at kirkens argumenter er så gode, og at de utfordrer «makta» er svært kreativ.

DRAMATISK: De som har hatt et snev av interesse i å følge klimapolitikken bør ha notert seg de kraftige påstandene om jordens snarlige undergang som blir fremført på stadig mer dramatisk vis, skriver Christian Tybring-Gjedde (Frp). Foto: Fredrik Hagen / NTB
DRAMATISK: De som har hatt et snev av interesse i å følge klimapolitikken bør ha notert seg de kraftige påstandene om jordens snarlige undergang som blir fremført på stadig mer dramatisk vis, skriver Christian Tybring-Gjedde (Frp). Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Enkelte ganger må man gni seg litt ekstra i øynene når man leser Geir Ramnefjells kommentarer i Dagbladet. Men denne kommentaren overgår imidlertid det aller meste.

Hans analyse om at reaksjonene på kirkens klimautspill skyldes at kirkens argumenter er så gode, og at de utfordrer «makta» er svært kreativ.

Aller først: De som har hatt et snev av interesse i å følge klimapolitikken bør ha notert seg de kraftige påstandene om jordas snarlige undergang som blir framført på stadig mer dramatisk vis. Og man skal være særdeles bortreist dersom man ikke har fått med seg at klimaaktivistenes dramatiske spådommer er blitt aktivt sitert av et samstemt medie-Norge, og videre at det er nettopp disse premissene som i utstrakt grad ligger til grunn for «maktas» klimapolitikk.

Ikke minst opplevde vi dette under klimatoppmøtet i Glasgow, hvor klimaaktivister sto i kø for å skjelle ut politikere uansett hva de foretok seg. Så ivrige var mange at man kan undres over hvorvidt deres unike kjærlighet for jordkloden kan være ispedd et snev av forakt for det etablerte helt uavhengig av kontekst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer