DEBATT

«Ways of seeing»

Når ytrehøyrevridde politikere gjemmer seg i offerrollehekken

Etter at «Ways of Seeing»-kritikerne gikk på et knusende nederlag i tingretten, fortsetter Christian Tybring-Gjedde med usannheter og avsporinger.

- Jeg oppfatter mange politikere på høyresiden som anstendige samtalepartnere, selv i vanskelige diskusjoner. Du er ikke i nærheten av å være en slik politiker, skriver «Ways of Seeing»-skuespiller Hanan Benammar til Christian Tybring-Gjedde. Foto: Jannik Abel
- Jeg oppfatter mange politikere på høyresiden som anstendige samtalepartnere, selv i vanskelige diskusjoner. Du er ikke i nærheten av å være en slik politiker, skriver «Ways of Seeing»-skuespiller Hanan Benammar til Christian Tybring-Gjedde. Foto: Jannik Abel Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg oppfatter at det finnes tre alternativer å svare på, tre måter å tape en «diskusjon» mot stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde:

• Det første er å bli taus av frykt og ikke svare, men så vil han få siste ordet og hans argumentasjon vil framstå som fornuftig (noe som er jævlig irriterende).

• Det andre er å bli engstelig av frykt og komme med en nedtonet og mangelfull respons. Denne vil sannsynligvis kunne aksepteres umiddelbart av avisredaksjonene.

• Det tredje er å ignorere frykt og ha en adekvat respons, noe som sannsynligvis vil bli brukt mot deg etterpå, og som vil bli sensurert til teksten tones ned.

Dette er mitt sjette forsøk på å prøve å bruke det tredje alternativet å tape denne diskusjonen på. Dette er hva slags demokrati vi lever i, der ytringsrommet har krympet for noen og utvidet for andre.

15. januar falt dommen mot Laila Bertheussen, samboer til Frps tidligere justisminister Tor Mikkel Wara. Hun ble dømt til fengsel for angrep på demokratiet gjennom brannstiftelse, skadeverk og trusler. Påstandene fra Bertheussens støttespillere, som Frps stortingspolitiker Christian Tybring-Gjedde, var ikke sanne likevel. Det var ikke antirasister eller vi i teaterstykket «Ways of Seeing» som sto bak angrepene på justisministerens bolig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer