DEBATT

Covid-19:

Nasjonale tiltak nå!

Sykehusene er allerede overbelastet og et økende antall dør av covid-19. Uten sterkere smitteverntiltak nå, risikerer vi at denne meget uheldige situasjonen vedvarer i førjulstida og gjennom julehelga. Likevel nøler dagens regjering med å innføre tiltak som vi av erfaring vet vil virke.

NØLER: Dagens regjering nøler med å sette i verk effektive smitteverntiltak. Det synes som om helsemyndighetene stoler på at vaksinasjon vil være tilstrekkelig, skriver innsenderne. Her er statsminister Jonas Gahr Støre og helse- og omsorgsminister og Ingvild Kjerkol under en pressekonferanse om koronasituasjonen for noen uker siden. Foto: Torstein Bøe / NTB
NØLER: Dagens regjering nøler med å sette i verk effektive smitteverntiltak. Det synes som om helsemyndighetene stoler på at vaksinasjon vil være tilstrekkelig, skriver innsenderne. Her er statsminister Jonas Gahr Støre og helse- og omsorgsminister og Ingvild Kjerkol under en pressekonferanse om koronasituasjonen for noen uker siden. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

For vel et år siden skrev noen av oss blant annet: «Fortsatt legges i stor grad ansvaret på den enkelte. Stigende smittetall viser at anmodninger om å følge smittevernrådene ikke fungerer godt nok».

Erna Solberg og Bent Høie satte den gang inn tiltak som bremset smitten før jul i fjor og slo den ned med nasjonale tiltak i januar og april da smittesituasjonen igjen begynte å komme ut av kontroll.

Situasjonen har nå igjen fått utvikle seg til å bli svært alvorlig, selv etter at en stor del av befolkningen er vaksinert. Mange voksne har synkende immunitet på grunn av at det har gått lang tid siden de fikk sin andre vaksinedose. og det vil ta tid før de eldre får effekt av sin tredje dose. I tillegg til forsert vaksinering, haster det derfor med andre tiltak.

Dagens regjering nøler likevel med å sette i verk effektive smitteverntiltak. Det synes som om helsemyndighetene stoler på at vaksinasjon vil være tilstrekkelig. Regjeringen har ventet for lenge med å sette inn sterke kontaktbegrensende og andre tiltak nasjonalt. Vaksinasjon er viktig, men ikke tilstrekkelig til å redusere smitte og alvorlig sykdom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer