KOMMENTARER

Nei, det blir ikke jul

Ikke som vanlig.

MÅ BESTEMME: Erna Solberg vil nok nødig være Grinchen, men det er hennes skjebne. Foto: Berit Roald / NTB
MÅ BESTEMME: Erna Solberg vil nok nødig være Grinchen, men det er hennes skjebne. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Så bra at coronaen rammet nå, sa vi i mars. Med sol og vår i lufta var nedstengningen til å leve med. Tenk om dette hadde skjedd i november, sa vi. Tenk å feire jul med familien på Teams.

Spol fram til slutten av november. Hundretusener står uten jobb. Vi har skjenkestopp, forsamlingsforbud, høyere utdanning er digital, og julekonserter er avlyst. De strenge smitteverntiltakene skal vare til uka før jul – og sannsynligvis lenger. Søndag er første søndag i advent. Erna Solberg er blitt Grinchen, som ødelegger jula. I neste uke skal hun fortelle oss hvordan den blir, sa hun på pressekonferansen torsdag ettermiddag.

For en måned siden ble jula brukt som motivasjon for innstrammingen. Målet er at alle barn skal få klemme besteforeldrene sine til jul, sa kunnskapsminister Guri Melby da. Nå er tonen en annen, statsrådenes uttalelser om jul er blitt stadig mer advarende. De har sakte forberedt oss alle på den beskjeden som kommer neste uke. Årets jul blir ikke som vanlig.

Foreløpig vil verken politiske eller helsefaglige myndigheter nekte oss å reise hjem til jul. Heldigvis. Et forbud mot innenlandsreiser vil punktere respekten for tiltakene. Politiet vil få mye å gjøre, hvis de skal følge opp alle dem som vil reise likevel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.