DEBATT

Islam Net

Nei Martine, vi er ikke farlige

Av de ca. 100 norske Syria-farerne var bare fire innom Islam Net, før de seinere ble radikalisert av Profetens Ummah og brøt med oss. Disse ble på ingen måte radikalisert fordi de hadde en tilknytning til Islam Net.

KUNNE BLITT FLERE: Hadde vi gjort som Aurdal ønsker, å fordømme jihad som et religiøst konsept, da hadde Profetens Ummah vunnet. Da hadde det ikke vært 100 nordmenn i Syria, men langt flere, skriver innsenderen. Bilde av Islam Nets leder, Fahad Qureshi. Foto: Anette Karlsen
KUNNE BLITT FLERE: Hadde vi gjort som Aurdal ønsker, å fordømme jihad som et religiøst konsept, da hadde Profetens Ummah vunnet. Da hadde det ikke vært 100 nordmenn i Syria, men langt flere, skriver innsenderen. Bilde av Islam Nets leder, Fahad Qureshi. Foto: Anette Karlsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Martine Aurdal påstår at islam Net er farlig. Illustrasjonen til teksten er en skummel karikatur av islam Nets leder som skal underbygge resonnementet. Hun legger fram to hovedbegrunnelser.

1. Springbrett-teorien

«Islam Net skal ikke stilles ansvarlig for voldsretorikken fra Profetens Ummah. Men mange av medlemmene var aktive i begge organisasjonene. Islam Net fungerte for den tiltalte (IS-kvinnen) nettopp som en inngangsport til konservativ, reaksjonær salafisme og til videre radikalisering.» skriver hun.

Fahad Qureshi har nylig adressert springbrett-teorien i en kronikk i Nettavisen. Det er underlig at Aurdal overser den. Vi i islam Net er sunnimuslimer. Vi er verken reaksjonære salafister, wahhabitter eller jihadister. Ei eller lar vi oss påvirke av totalitære regimers islamtolkninger. Så vi kan neppe ha vært en inngangsport til reaksjonær salafisme.

Av de ca. 100 norske Syria-farerne var det bare fire som en gang i tiden var innom Islam Net, før de seinere ble radikalisert av Profetens Ummah og brøt med oss.

Disse fire personene – som utgjør bare ca. 4 prosent av de norske Syria-farerne – ble på ingen måte radikalisert fordi de hadde en tilknytning til Islam Net. Hvis det var tilfellet hadde langt mer enn fire stykker av våre den gang rundt 2000 medlemmer reist til Syria, og en langt større prosentandel av Syria-farerne ville hatt tilknytning til islam Net.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer