DEBATT

Vaksinekø

Nei til særbehandling av stortingsrepresentanter

Er det noe virkelig behov for å la stortingsrepresentanter gå utenom køen? Helseprioritering for offentlige personer blir bare rett og slett ikke riktig.

MER ENN SYMBOLPOLITIKK: De tillitspersoner som kan pålegge sine medborgerne byrder, må vise seg villig til å leve med virkningene uten særbehandling, skriver Høyres Michael Tetzschner som her tar på munnbind. Foto: Heiko Junge / NTB
MER ENN SYMBOLPOLITIKK: De tillitspersoner som kan pålegge sine medborgerne byrder, må vise seg villig til å leve med virkningene uten særbehandling, skriver Høyres Michael Tetzschner som her tar på munnbind. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Medlemmer av den svenske Riksdagen, det danske Folketinget og den finske Riksdagen står i vanlig vaksinekø som alle andre, og de blir vaksinert i den rekkefølgen som gjelder alle andre borgere.

Er de folkevalgte i våre nærmeste naboland kollektivt overveldet av «vaksinepopulisme»? Kanskje bare en umiddelbar rettferdighetssans?

Mange prøver å unndra seg en reell debatt ved å avfeie den med en karakteristikk, slik tidligere SV-stortingsrepresentant Snorre Valen gjorde i NRKs Politisk Kvarter nettopp.

Det kan ikke frita oss fra for å overveie om det er noe virkelig behov for å la stortingsrepresentanter gå utenom køen. Også skadevirkningene ved at forskjellsbehandlingen egentlig ikke kan begrunnes godt, hører med.

Helseprioritering for offentlige personer blir bare rett og slett ikke riktig. I tillegg gir vi næring til populistiske strømninger. Påstanden om beredskapsmessige hensyn er ikke godt underbygget. I hvert fall ikke hvis man kjenner til de forholdsregler som er tatt, som virker utmerket og ellers vet hvordan Stortinget de facto arbeider, både under coronaen og ellers.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer