Nettverk

  • Når NRK nå har fått en kringkastingssjef uten medlemsbok i Det norske arbeiderparti, er det selvsagt beklagelig at han står i matrikkelen for Frimurerordenen. En gutteklubb som hegner om sine ritualer med den ytterste hemmelighet, passer i grunnen ikke for pressefolk. Det er likevel en kjent sak at det finnes mange redaktører blant frimurerne. Og lokalt kan det skape uheldige bindinger. For konsernsjefen i NRK er det imidlertid neppe noe problem å være medlem av en losje i Kristiansand.
  • «Nettverk» er et moderne ord for å kjenne en del mennesker, og journalister og redaktører trenger det akkurat som mange andre yrkesgrupper. Frimureriet er et nettverk. Men det verste ved frimureriet ved siden av de hemmelige ritualene, er at voksne folk går rundt i snippkjole til hverdags og at det ikke er adgang for jenter. At lystige og intellektuelt oppegående folk utholder det, er oss en gåte.
Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.