DEBATT

Berit Kjøll og NIF

Nok er nok, Esten!

Dette er fremstillinger som vi ikke kjenner oss igjen i, og sant å si trodde vi selv ikke Esten O. Sæther kunne lire av seg så mye på ett og samme brett.

FULL STØTTE: - Vi erklærer herved vår fulle støtte til idrettspresidenten og det sittende idrettsstyret, skriver innsenderne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FULL STØTTE: - Vi erklærer herved vår fulle støtte til idrettspresidenten og det sittende idrettsstyret, skriver innsenderne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Vi må innrømme at det koker en smule i toppene våre nå, etter at vi leste kronikken «Idrettspresident Berit Kjøll i krise – Idretten rakner rundt henne», ført i pennen av Esten O. Sæther.

Dette er fremstillinger som vi ikke kjenner oss igjen i, og sant å si trodde vi selv ikke Esten O. Sæther kunne lire av seg så mye på ett og samme brett. Han dreper seriøsiteten og nyanseringen i potensielt viktige idrettspolitiske saker i sin ustoppelige og ensidige iver etter å «ta» idrettspresidenten. Det han gjør er direkte hemmende for den gode idrettspolitiske debatten rundt viktige temaer. Nå forsøker han også å presse idrettsstyret til å stille seg mot sin egen president.

Én ting er at de fleste av oss i sentral idrettsledelse har lært å alltid ta Esten O. Sæthers ordkløyveri med en stor klype salt, men det gjelder nødvendigvis ikke majoriteten av dem som leser disse kommentarene som publiseres av et av Norges største mediehus. Derfor er skadepotensialet for det som Dagbladets redaksjon tillater ham å gjøre veldig stort. Ligger det i det hele tatt noen form for redaksjonelt filter i Dagbladet før hans ord kommer på trykk?

Nå har han holdt på helt siden idrettstinget 2019 med denne personvendettaen. Han har latt det være den røde tråden i det meste av det han har skrevet, og brukt fordreide fraksjoner av viktige saker som et påskudd for å kunne sverte Berit Kjøll.

Vi er stolte over å være en del av det norske idrettsdemokratiet og NIF, og opplever at vi lettere klarer å få satt saker på dagsorden, og at det er større åpenhet i den styreperioden som vi er inne i nå. Vi er nødvendigvis, og heldigvis, ikke enige i alt, og kan ha friske debatter oss imellom, men vi holder oss til sak. Vi er ærlige i våre fremstillinger og angriper aldri person, men respekterer hverandre og hverandres perspektiver, enige eller uenige. Det gjelder også i vår relasjon med idrettsstyret vårt og idrettspresidenten vår. Vi kjenner oss derfor overhodet ikke igjen i den generelle, uærlige og konspiratoriske karakteristikken og retorikken som Esten O. Sæther har hamret løs med siden Idrettstinget 2019, og føler oppriktig at denne personlige vendettaen er i ferd med å bli direkte skadelig for gode idrettspolitiske debatter, og ikke minst hele norsk idretts omdømme og anseelse.

I lys av slitasjen det innebærer at vi som samlet idrettsledelse også har vært avskåret fra å møte hverandre fysisk i ett år nå, og slitasjen som kommer av de sterkt reduserte idrettsaktivitetene over tid, der vi har vært nødt til å svelge store kameler som ikke alltid fremstår like logiske for oss «menigmenn», så er vi som idrettsbevegelse nå spesielt sårbare. Det gjør heller ikke skadepotensialet til Esten O. Sæthers faktafordreide og illeluktende tastaturdiaré mindre.

Vi sier derfor at «nok er nok», og ber Esten O. Sæther og Dagbladet kutte ut sine usannheter, som skader alt annet enn Sæthers evige tabloide og realitetsforvrengte iver etter å sverte idrettspresidenten.

Vi erklærer herved vår fulle støtte til idrettspresidenten og det sittende idrettsstyret, som ble valgt på demokratisk vis på Idrettstinget 2019.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer