KOMMENTARER

Norge roter bort strømkrisa

I alt bråket om strømprisen kaster politikerne bort en mulighet til å løfte det som virkelig kan løse krisa på lang sikt.

MIRAKLER: Finansminster Trygve Slagsvold Vedum sier det ikke finnes noen mirakelkur mot høye strømpriser. Hans bidrag til debatten utretter ikke akkurat mirakler, heller. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
MIRAKLER: Finansminster Trygve Slagsvold Vedum sier det ikke finnes noen mirakelkur mot høye strømpriser. Hans bidrag til debatten utretter ikke akkurat mirakler, heller. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det var ingen overraskelse. Et flertall i Stortinget stemte torsdag for strakstiltak for å bøte på de høye strømprisene.

Det er viktig. Nordmenn som havner i en vanskeligere økonomisk situasjon på grunn av hoppet i prisene, får nå hjelp et stykke på vei.

Likevel har debatten om strømprisen den siste tida vært ganske begredelig. Det er skuffende og svakt at en krise som denne ender opp med en debatt som omtrent utelukkende handler om strakstiltak.

Politikerne virker aller mest opptatt av å helle kaldt vann på brannsåret, og lite villig til å løfte det som kan løse dette problemet på lang sikt: Mer kraftutbygging, mer energisparing og mer hjelp til de fattigste til å håndtere dette på lengre sikt.

Da risikerer vi å være like langt når strømprisen skyter i været neste gang.

«Det finnes ingen mirakelkur mot høye strømpriser» sa nyslått finansminister Trygve Slagsvold Vedum til Klassekampen denne uka. Bidraget hans til debatten er heller ikke akkurat noen mirakelkur.

Vedum la skylda på at den forrige regjeringen hadde vært for strømkabler, og understreket at denne regjeringen ikke ønsket å bygge flere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.