DEBATT

Jonas Gahr Støre

Norges neste statsminister

Han som var der da verden var som mørkest.

- Jeg møtte ingen rik kald kakse født med sølvskje i munnen, men et inspirerende varm mann som var genuint opptatt av hvordan jeg hadde det, skriver Tarjei Jensen Bech. Bildet viser Jensens Bech og Jonas Gahr Støre under et besøk på UiT i 2011. Foto: Randi M Solhaug/UiT
- Jeg møtte ingen rik kald kakse født med sølvskje i munnen, men et inspirerende varm mann som var genuint opptatt av hvordan jeg hadde det, skriver Tarjei Jensen Bech. Bildet viser Jensens Bech og Jonas Gahr Støre under et besøk på UiT i 2011. Foto: Randi M Solhaug/UiT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

La meg fortelle en historie om en mann jeg setter veldig høyt. En mann som var der da verden var som mørkest. Jeg mener denne mannen bør bli Norges neste statsminister.

Selvsagt skal velgerne bestemme hvem som styrer landet, men at Jonas Gahr Støre skal være uegnet og en person som ikke forstår seg på folk sine liv, er jeg ikke med på. I august 2011 greide jeg å trille meg ut av sykesenga min på Universitetssykehuset i Nord-Norge, etter å ha blitt skutt og hardt skadd på Utøya 22. juli.

Jeg trilla i rullestol, med god hjelp av min søster Lise, over på Universitetet i Tromsø (UIT). For å høre på et foredrag. Et foredrag av daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre. Det var ingen tåkefyrste, eller mann som var født med sølvskje i munnen, som møtte meg. Derimot en mann med både omsorg og empati. En varm mann, som var oppriktig opptatt av hvordan det gikk med meg. Jeg møtte ingen rik kald kakse født med sølvskje i munnen, men et inspirerende varm mann som var genuint opptatt av hvordan jeg hadde det.

Seinere i foredraget framhevet daværende utenriksminister i Norge at det var motiverende for ham, og alle andre i salen, at jeg greide å trille meg til foredraget hans. Det til tross for at jeg var hardt skadd på Utøya. At det ga ham og alle andre i salen motivasjon, at jeg greide å reise meg opp av sykesenga etter utallige operasjoner. Det fortjente jeg en varm applaus for. Av og til har jeg tenkt på det Jonas sa til meg og forsamlingen på UIT. Hvor viktig det var for meg. Hvor mye det betydde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer