DEBATT

100 dager i regjering:

Norges nye retning

Norges nye regjering har levert mer på tryggere arbeidsliv, rettferdig fordeling og bedre velferd enn noen før oss på så kort tid.

MAKT OG INNFLYTELSE: Norge skal bli mer rettferdig, fellesskapet skal styrkes, og vanlige folk skal få mer makt og innflytelse over egen hverdag, skriver statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Fredrik Hagen / NTB
MAKT OG INNFLYTELSE: Norge skal bli mer rettferdig, fellesskapet skal styrkes, og vanlige folk skal få mer makt og innflytelse over egen hverdag, skriver statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I november dukket en ny coronavariant opp i Sør-Afrika. I Europa skjøt strømprisene i været. Globalt stiger prisene på en rekke råvarer. Alt slår inn i Norge, og mange blir rammet.

Regjeringen har brukt mye tid på å håndtere disse krisene, med politiske løsninger som ivaretar vanlige folk best mulig i en vanskelig tid. Men en regjering skal gjøre mer enn å håndtere kriser. Den skal levere politiske endringer i tråd med det den har gått til valg på. Det har skjedd til fulle i løpet av regjeringens første 100 dager.

På samme tid for åtte år siden hadde Høyre/Frp-regjeringen gitt rause skattegaver til landets rikeste. Og det var stort sett det. Kontrasten til statusen for dagens regjering er stor:

Nå må de rikeste bidra mer. Vanlige folk får lavere skatt, lavere fergepris, billigere barnehage og SFO og høyere pendler- og fagforeningsfradrag.

Det blir mer penger til helse og skole i kommunene og pasientbehandling på våre felles sykehus. Idrett, kultur og frivillighet får mer penger til utstyr og aktivitet gjennom full momskompensasjon.

Stygge kutt som utsatte grupper opplevde med høyreregjeringen, er rettet opp i. Det gir AAP-mottakere økt trygghet, og barn med dårlig syn sikkerhet for at de får briller uavhengig av foreldrenes økonomi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.