KOMMENTARER

Norges tøffeste politiker

Lan Marie Nguyen Berg må ha nerver av stål. Men det burde ikke være nødvendig.

EN VANE: Rasistisk hets og grov sjikane i sosiale medier er blitt hverdagslig for Lan Marie Nguyen Berg. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
EN VANE: Rasistisk hets og grov sjikane i sosiale medier er blitt hverdagslig for Lan Marie Nguyen Berg. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Rasistisk hets og grov sjikane i sosiale medier er blitt hverdagslig for Lan Marie Nguyen Berg. Når hun åpner telefonen på morgenen, møter hun gjerne tyveri og republisering av sine private bilder og oppslag med snikfotograferte bilder fra strandferie med mannen. Mistenkeliggjøring av barnevogna hun har valgt til sitt nyfødte barn, og krasse spørsmål om hun vil benytte kommunens refusjonsordning for barnevakt når hun kommer tilbake på jobb som folkevalgt. Snikfotografering og sak om at hun har handlet på andre siden av svenskegrensa. Sladder om at hun har besøkt en butikk uten å handle.

En plageånd som kaller seg redaktør for en Facebook-gruppe utgir seg for å snakke bilistenes sak, men på siden hans personifiseres all miljøpolitikk til å være Bergs ansvar. Når man roper på Facebook, får man svar. Kommentarfeltene følger opp med stygge ord og trusler, mot både Oslo-byråden og familien hennes.

Mange trekker seg tilbake når de møter slikt. Berg står oppreist. Det hun blir utsatt for, er for tida i særklasse i norsk offentlighet, og også muligens straffbar personforfølgelse. Men juss til side: moralsk er det ingen tvil om at mange av dem som skriver om Lan Marie Nguyen Berg på nett burde skamme seg når de ser seg selv i speilet om morgenen. Til og med det at hun ble nektet av politiet å sykle til jobb etter trusler, satte fart i trollene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer