DEBATT

Lave lønninger i landbruket

Norsk ungdom til jordbæråkeren!

Folk skal ha en lønn å leve av – uansett hva du jobber med.

LAVTLØNNET: Vanligvis kommer omtrent 40 000 sesongarbeidere til Norge for å jobbe i jordbruket. Foto: NTB Scanpix
LAVTLØNNET: Vanligvis kommer omtrent 40 000 sesongarbeidere til Norge for å jobbe i jordbruket. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Lavtlønna, utenlandsk arbeidskraft flys i sommer inn til norske jordbæråkre samtidig som ungdomsledigheten her hjemme er helt oppe i 8 prosent.

Den store arbeidsledigheten og stadig flere unge som står utenfor arbeidslivet, rammer en rekke enkeltmennesker. Ungdom som blir stående utenfor, får ofte dårligere helse og økonomi for resten av livet. Og resultatet blir store ekstra helse- og sosialkostnader for Norge.

I stedet for at unge går uten arbeid, krever Arbeiderpartiet tydelige endringer i politikken slik at flere ungdom kan få arbeidserfaring og jobb blant annet i grønn sektor. Det blir en kraftig forsterking av norsk økonomi dersom flere kan gå fra ledighet og over til arbeid.

I sommer har lave lønninger innen landbruket fått oppmerksomhet. Folk skal ha en lønn å leve av – uansett hva du jobber med. Enten du er sjåfør som kjører maten til butikken, du jobber i kassa eller på åkeren, skal du selvfølgelig få ordentlig betaling. Jobben er like viktig hele veien for at alle vi andre skal få den maten vi trenger!

Selv fikk jeg min første jobb med gårdsarbeid. Den arbeidserfaringa har vært gull verdt og til stor nytte for å kunne få andre jobber seinere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer