DEBATT

Smittevern på SFO/AKS

Ny sms: «Kollega testet positivt»

Vi hører stadig at lærere og barnehageansatte er utslitte. Dette gjelder på AKS og SFO også. Mange av våre medlemmer er på bristepunktet, og noen har allerede hatt over 50 dager i karantene.

UFORUTSIGBART: Hver dag tenker ansatte på når neste melding kommer. Alt er uforutsigbart. Man kutter ned på vikarbruken, på grunn av smitetfare. Assistenter blir kasteballer mellom ulike kohorter og klasser, skriver innsenderen. Foto: NTB
UFORUTSIGBART: Hver dag tenker ansatte på når neste melding kommer. Alt er uforutsigbart. Man kutter ned på vikarbruken, på grunn av smitetfare. Assistenter blir kasteballer mellom ulike kohorter og klasser, skriver innsenderen. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

«Tårene kan komme ukontrollerbart etter tunge dager..» Uttalte en mannlig skoleassistent.

Spørsmålene er mange, informasjonen er knapp. Hvilken kohort skal jeg jobbe i i dag? Har en ny ansatt kommet i karantene? Har vi noe smitte på skolen nå? Du er ikke alene om å tenke dette. Nå på rødt nivå vet man ikke hvem man jobber med fra dag til dag.

Fagforbundet har mange medlemmer som er ansatt på skoler og aktivitetsskolen (AKS/SFO). Disse medlemmene er skoleassistenter, barne- og ungdomsarbeidere, pedagoger, baseledere og barneveiledere. Felles for alle er at arbeidsdagene har vært ekstra krevende siden mars 2020.

Da skolene stengte og lærerne ble sendt hjem, jobbet fortsatt de AKS-ansatte på de stengte skolene. Det var åpent for elevene som trengte det. I alle feriene står også AKS-ansatte med åpne armer og tar imot barna, mens lærerne har avspasering. Vi var underbemannet før, men nå er problemet mer synlig enn noen gang.

Så tikker det inn en ny melding: « Kollega testet positivt». Coronatester og karantene er takken vi får. Hver dag tenker ansatte på når neste melding kommer. Alt er uforutsigbart. Flere skoler har sluttet med vikarer. Man kutter ned på vikarbruken, på grunn av smittefare. Assistenter blir kasteballer mellom ulike kohorter og klasser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer