Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ny verden for NRK

Idet den uflidde mannen i vinduet heller et helt glass majones over en hamburger, går det et gys igjennom forsamlingen på gata.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg gyser litt jeg også, men klarer ikke å slippe den fjetrende tanken på NRKs meget nære historie: Det er bare tre år siden NRK sa nei til Teletubbies fordi de små fargeglade figurene var uheldig for småbarn. Dette fikk engelsk presse til å hyle av latter og kåre norsk tv til verdens kjedeligste. Avisa The Mirror rapporterte fra den norske fjernsynskvelden som bare sorgen. Grå og triste mennesker som presenterte ryggproblemer, nostalgi, seriøse debatter og alvorlig kjøkkenprat.

  • Nå skulle engelskmennene vært her. Jammen er det blitt liv i leiren. Spy og dritt, føflekkspising og hodelus, skraping av forhud og tonnevis av feit mat. På tv hver kveld ei hel uke.
  • Uansett hva man mener om «Forfall» - Glimrende tv - underholdning (programsjef Anne Halvorsen), Et tåpelig eksperiment (psykologiprofessor Per Schioldborg), Dekonstruktiv performancekunst (professor i medisin Ole Fyrand) - så vil NRKs verden bli en annen etter Kristopher Schaus eksesser i butikkvinduet. For en institusjon som har vært vant til å ta imot rasende horder dersom noen i vanvare har ytret et «faen» på lufta, er det et tidsskille at «Forfall» har passert uten sterke protester.
  • Også reint språklig innvarsler seersuksessen Schau ei ny tid. I enhver debatt eller argumentasjonsrunde vil NRKs folk nå måtte veie sine ord meget nøye. Å beskylde en motpart for «smakløshet» vil bli svært vanskelig. «Kikkermentalitet» bør også unngås. For å være på den sikre siden er det også best å styre unna ordet «anstendig».
  • I lys av Kristopher Schaus illeluktende exit i går kveld er det for eksempel ganske underholdende å lese følgende relativt ferske meningsytring fra kringkastingssjef John G. Bernander: - Kommer noen med et anstendig og gjennomarbeidet programforslag for reality-TV, er jeg åpen for det.
Hele Norges coronakart