Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Olsenbanden jr. på juniorlønn

I løpet av de 15 neste åra skal «Olsenbandens første kupp» sendes fem ganger. For TV2 blir det trolig millionbutikk, mens de tre unge skuespillerne får juniorlønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les anmeldelsen av «Olsenbandens første kupp»

Reklamesalg før og etter 24 tv-programmer i beste sendetid, salg av såkalte lisensprodukter og eventuelt salg til utlandet. Det skal gi klingende mynt i kassa for TV2 og produksjonsselskapet Nordisk Film & TV.

Frikjøpt

I utgangspunktet har Aksel Støren Aschjem (12), Lars Berteig Andersen (13) og Thomas Engeseth (13) fått ei lønn på 500 kroner pr. innspillingsdag. Ifølge produsent Rune H. Throndsen har de tre hovedrolleinnehaverne vært med på ca. 50 av de 60 innspillingsdagene.

- De har gjort en formidabel jobb, og vi har spilt inn 10,5 timer film. Det tilsvarer sju spillefilmer, sier Throndsen. Om lønningene sier han:

- Vi har forhandlet fram lønna i samarbeid med Skuespillerforbundet og fulgt vanlige takster. Men siden filmserien er planlagt sendt i reprise fire ganger, har skuespillerne fått et påslag i lønna. Det kalles «frikjøp», så slipper man nye forhandlinger hver gang.

Uten å ville spesifisere trioens eksakte frikjøpssum, antyder Throndsen ca. 50 prosents påslag. I tillegg kommer en prosentandel av lisensproduktsalget, siden guttas ansikter pryder det meste av disse.

- Man blir ikke rik av tv- og spillefilmer. Da er det mer penger å hente i reklamefilmer, sier Rune H. Throndsen.

Pengekampen

- Dette er det største programmet med lisensierte produkter vi har hatt noen gang sier Cathrine Knudsen i TV2.

16 ulike tilleggsprodukter følger «Olsenbandens første kupp - historien om Olsenbanden som barn », som er seriens offisielle tittel.

Nordisk Film & TV hadde i alt 4500 barn å velge mellom før innspillingen startet i sommer. Dagbladet har vurdert de første episodene i julekalendrene på NRK, TV2 og TVNorge:

IKKE RIKE: De unge hovedrolleinnehaverne i «Olsenbandens første kupp» blir ikke rike på TV 2s julekalenderserie. Fra venstre Kjell (Thomas Engseth), Egon (Aksel Støren Aschjem) og Benny (Lars Berteig Andersen).Foto: TV 2
Hele Norges coronakart