DEBATT

Konverteringsterapi

Ønsker forbud mot konverteringsterapi

Det er viktig at vi har et solid forankret arbeid når vi tar en beslutning. Ingen, særlig ikke de som utsettes for denne praksisen, er tjent med et ufullstendig lovforslag.

INGEN TVIL: På landsmøtet sist helg gikk vi i Venstre enstemmig inn for et forbud mot konverteringsterapi, skriver likestillingsminister Abid Raja. Foto: Lise Åserud / NTB
INGEN TVIL: På landsmøtet sist helg gikk vi i Venstre enstemmig inn for et forbud mot konverteringsterapi, skriver likestillingsminister Abid Raja. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Leder i Kristiansand AUF, William Wathne, spør hvor det blir av utredningen om konverteringsterapi. For å sikre at arbeidet er solid forankret og står seg over tid er det helt nødvendig at vi gjør et skikkelig forarbeid.

La det ikke være noen tvil, vi i Venstre ønsker et forbud. På landsmøtet sist helg gikk partiet enstemmig inn for et forbud mot konverteringsterapi.

Kampen for skeives rettigheter er en kamp vi har brukt mange tiår på å kjempe, og det er rettigheter som fortsatt ikke er en selvfølge. I forrige uke annonserte jeg at vi i regjeringen gir Oslo Pride 500.000 i forbindelse med Skeivt kulturår 2022 for å markere at det er 50 år siden straffelovens § 213 som forbød seksuell omgang mellom menn ble opphevet.

Det er altså bare 50 år siden homofil kjærlighet var forbudt ved lov. Kampen for skeives rettigheter er kampen for frihet, og dermed også en kamp for alle. Det handler om hva slags samfunn vi vil leve i, og om enkeltmenneskers frihet.

Det hadde vært innmari greit om vi med et pennestrøk kunne forby alt vi ikke likte, som en del synes å mene. Imidlertid er det dessverre ikke så ikke enkelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer