DEBATT

Klima:

Oppfattet det ikke som livstruende

Kjell Erik Eilertsen slår tilbake etter Eivind Trædals kommentar om «Hetebølger og hånlatter».

KLIMADISKUSJON: MDGs politikk vil øke klimautslippene. INPs vil kutte dem, mener Kjell Erik Eilertsen. Foto: Privat
KLIMADISKUSJON: MDGs politikk vil øke klimautslippene. INPs vil kutte dem, mener Kjell Erik Eilertsen. Foto: Privat Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Medieoppslag om temperaturene ved Middelhavet har florert i år. Men ferierende nordmenn har oppfattet disse som overdrivelser.

Det opprører MDG-politiker Eivind Trædal at norske turister ikke kjenner seg igjen i medienes omtale av været der de er. Dette kommer til uttrykk i hans kommentar «Hetebølger og hånlatter» som sto på trykk i Dagbladet 18. juli. Her beskylder han disse turistene for å være «værfornektere» på toppen av å være «klimafornektere».

Også undertegnende får passet påskrevet. «INPs energipolitiske talsperson Kjell Erik Eilertsen er høyt og lavt på sosiale medier for å forklare at temperaturen langs Middelhavet slett ikke er så ille som media skal ha det til, som en slags «komiske Ali» i møte med stadig nye og livsfarlige hetebølger».

Her må presiseres at jeg ikke har vært «langs Middelhavet», men i Sør-Spania. Jeg har uttrykt forundring over at mediene og Yr.no har meldt opptil ti grader høyere temperatur der jeg har befunnet meg enn jeg har målt lokalt. Og jeg oppfattet på ingen måte oppholdet som livstruende.

I kommentaren går Trædal til angrep på Industri og Næringspartiet. Hans påstår at INP er basert på «klimafornektelse», og er et «særinteresseparti for oljebransjen». Begge deler er feil. Men INP vil, i motsetning til MDG, utvikle olje- og gassindustrien i Norge, ikke avvikle den. Et annet faktum er at INPs politikk vil medføre reelle og naturlige utslippsreduksjoner mens MDGs politikk vil øke utslippene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.