KOMMENTARER

Oppsiktsvekkende svakt av Listhaug

Fire ganger forsøker Listhaug å ta Dagbladet, men mislykkes totalt. På veien avslører Frp-lederen sitt eget forhold til sannheten.

SVARER DAGBLADET: Partileder Sylvi Listhaug i Frp.Foto: Javad Parsa / NTB
SVARER DAGBLADET: Partileder Sylvi Listhaug i Frp.Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Fremskrittspartiets leder Sylvi Listhaug var tirsdag i uka som gikk gjest i NRKs «Debatten» for å snakke om et betent, politisk tema – hvorvidt Norge skal hente hjem såkalte IS-kvinner og deres barn fra flyktningleirer i Syria. Dagbladet var blant dem som reagerte på Frp-lederens opptreden i programmet, og vi skrev en lederartikkel om dette dagen etter. Dette utløste et tilsvar fra Listhaug hvor hun hevdet at Dagbladet «farer med løgn og bedrag».

Merkelig nok klarer hun ikke én eneste gang i løpet av artikkelen å belegge denne grove påstanden på en troverdig måte. Hele fire ganger forsøker hun å arrestere Dagbladet, og like mange ganger mislykkes hun.

Dagbladet startet sin lederartikkel med åpent å erkjenne at vårt standpunkt i denne saken er et annet enn Frp’s, og at vi lener oss på råd fra FN, etterretningstjenestene og terrorekspertene om å hente kvinnene og stille dem for retten – både av humanitære og sikkerhetspolitiske årsaker.

Listhaug mener at ikke alle fagpersoner og terroreksperter er enige med Dagbladet. Det kan hende, men Listhaug viser ikke til slike eksempler selv. Det vil si, hun forsøker. De to ekspertene hun med stor fanfare hevder står for et annet syn, gjør likevel ikke det. Listhaug skriver at terrorforskeren Thomas Hegghammer har gitt uttrykk for at det er tryggere å la kvinnene bli i leirene, men at han siden har gitt uttrykk for et «noe endret standpunkt». Dette noe endrede standpunktet lyder slik, i et sitat hos NRK fra 2019: «Jeg ser ikke noe sikkerhetsproblem ved å ta tilbake barn med sine mødre. Det er ikke hundre prosent risikofritt, men jeg vil si at risikoen er veldig lav».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer