DEBATT

Statsbudsjettet:

Oppvasken etter Erna

Det er slutt på statsbudsjett som bruker de store pengene på dem med mest fra før. Nå skal folk med lite settes først.

OMVENDT FORDELING: Solberg-regjeringen førte en omvendt omfordelingspolitikk fra dag én. Med store kutt i skattene til de rikeste i landet, i tillegg til å gjennomføre en rekke usosiale kutt som rammer dem som har minst i landet vårt, skriver kronikkforfatteren. Her er Erna Solberg på Høyres valgvake i høst. Foto: Heiko Junge / NTB
OMVENDT FORDELING: Solberg-regjeringen førte en omvendt omfordelingspolitikk fra dag én. Med store kutt i skattene til de rikeste i landet, i tillegg til å gjennomføre en rekke usosiale kutt som rammer dem som har minst i landet vårt, skriver kronikkforfatteren. Her er Erna Solberg på Høyres valgvake i høst. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Mange har tatt kontakt med meg i høst for å fortelle om hvordan de ville bli rammet av forslaget om kutt i fribeløpet for uføre. For SV var det svært viktig at dere skulle bli hørt, og vi har forhandlet fram en avtale som gjør at kuttet er avlyst.

Det er godt å kunne si det høyt: Nå er det slutt på statsbudsjett som bruker de store pengene på dem med mest fra før. Nå skal folk med lite settes først.

Solberg-regjeringen førte en omvendt omfordelingspolitikk fra dag én. Med store kutt i skattene til de rikeste i landet, i tillegg til å gjennomføre en rekke usosiale kutt som rammer dem som har minst i landet vårt. Nå har SV kjempet frem et rødgrønt budsjettforlik som gjør motsatt. Skatten økes på store formuer og millionlønninger. De som har minst, får mest. Vi begynner arbeidet med å få profitt ut av velferden, og vi starter arbeidet med å rydde opp etter de borgerliges forskjellspolitikk.

SV opphever endelig Erna Solbergs kutt i barnetillegg for uføre. Barna får brillestøtten tilbake. Bostøtten økes igjen. En stor urett tar slutt når alle familier på sosialhjelp nå skal få glede av barnetrygden, for nå skal det nemlig ikke lenger være lov for kommunene å holde pengene tilbake. Jeg håper det vil styrke økonomien til mange barnefamilier. Og arbeidsløse og permitterte får feriepenger, slik at de som har betalt den høyeste prisen for coronakrisen kan ta seg en skikkelig ferie neste år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer