KOMMENTARER

Corona og Oslo

Oslo: Fra tungt til blytungt

Det går fra tungt til blytungt i Oslo. Smitteøkningen de siste dagene gjør at byrådet strammer kraftig til. Tilgangen på vaksiner holder ikke tritt med den aggressive, britiske mutanten.

STRAMMER INN: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) presenterte nye, strenge corona-tiltak i Oslo på pressekonferansen 28. februar. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Smittenivået i Oslo har eksplodert og viser nå de høyeste tallene noensinne. På ti dager er antall sykehusinnleggelser på grunn av covid-19 doblet. Tester utført av Folkehelseinstituttet forteller at mellom 50 og 70 prosent av smitten skyldes det britiske mutantviruset. I kommunene rundt Oslo ligger nivået på 50 prosent.

Etter to runder med lettelser innfører byrådet strammere restriksjoner på en rekke områder. Videregående skoler settes i rødt med bare digital undervisning. Alle serveringssteder stenges. Alle butikker med noen unntak (dagligvare, apotek og andre på den statlige unntakslista) lukker dørene. Det innføres nye og strengere regler på byggeplasser. Byrådet anbefaler folk om å unngå private sammenkomster og besøk i private hjem. For å nevne det viktigste.

Byrådsleder Raymond Johansen sier innstramningene særlig skyldes tre forhold: Et mer smittsomt virus, mangel på vaksiner og en økende mobilitet i befolkningen. Når det gjelder de hyppige skiftene mellom lettelser og tilstramninger, viser han til Smittevernloven. Ifølge Johansen må tiltakene være forholdsmessige. Det innebærer at myndighetene ikke kan forlenge innstramninger når smitten går ned, selv om det kanskje ville vært fornuftig i et lengre perspektiv

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer