KOMMENTARER

Erna 60 år:

På høyden

Det var ingen selvfølge at Erna Solberg skulle bli en populær statsminister.

POPULÆR: Men i 2009 var Erna Solberg dømt nord og ned, utfordret internt i Høyre og eksternt blant et samlet kommentatorkorps. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
POPULÆR: Men i 2009 var Erna Solberg dømt nord og ned, utfordret internt i Høyre og eksternt blant et samlet kommentatorkorps. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Akkurat nå er Erna Solberg på høyden av sin makt. På sekstiårsdagen er hun statsminister på åttende året, den lengst sittende fra Høyre noensinne. Solberg har høye popularitetsmålinger og leder på mange meningsmålinger landets største parti – rett nok fordi Arbeiderpartiet lekker til Senterpartiet, ikke noe byks for Høyre.

Uansett har Erna Solberg sikret seg plass i historiebøkene som en av de mest betydningsfulle borgerlige politikere gjennom tidene. Det var ikke gitt at det skulle skje.

I 2009 var hun dømt nord og ned, utfordret internt i Høyre og Siv Jensen var den mest sannsynlige statsministerkandidaten på borgerlig side. Erna Solberg ble utskjelt av et samlet kommentariat.

TV2s Stein Kåre Kristiansen skrev at Solberg skaper «liten eller ingen begeistring blant sine egne velgere», og at hele det borgerlige prosjektet lider under hennes «manglende troverdighet som statsministerkandidat». VGs Olav Versto skrev at lederspørsmålet ville «være en plage for Høyre framover mot valget», og at Solberg burde «overveie å ta konsekvensen av dette». Dagsavisens Arne Strand skrev at «Per-Kristian Foss blir den beste statsministerkandidat Høyre aldri fikk».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer