DEBATT

Kroppspress

På tide å kle på seg

Er ikke tiden snart inne for å vise fram hvem man er, uten å måtte kle av seg?

PÅ TIDE: Jeg mener det snart er på tide å få på seg klærne igjen, og ha respekt for hverandre, og lære å kjenne en person gjennom personlighet – ikke gjennom hvordan kroppen ser ut, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock / NTB
PÅ TIDE: Jeg mener det snart er på tide å få på seg klærne igjen, og ha respekt for hverandre, og lære å kjenne en person gjennom personlighet – ikke gjennom hvordan kroppen ser ut, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Først var det et jag etter den «perfekte» tynne kroppen. Ungdommen så opp til de tynne modellene som levde et så usunt liv at de besvimte på catwalken og led av alvorlige spiseforstyrrelser bak kulissene.

Så gikk fokuset mer over på det «uperfekte» – det å vise den ekte, uredigerte kroppen og at den er god nok som den er. En viktig kamp å ta, det å vise at en er like mye verdt uansett hvilken kroppsfasong en har og hvor mange kilo vekta viser.

Å få fram at idealkroppen ikke er syltynn med ribbein som nesten hopper ut av kroppen, og at både strekkmerker og cellulitter er normalt, er fint. Dette har resultert i mange halvnakne kropper ute på sosiale medier, der mange stolt viser fram sin naturlige kropp. Tanken bak dette er flott, og det har vært en viktig vei å gå for å komme dit vi er i dag når det kommer til utviklingen i media.

Men er ikke tiden snart inne for å vise fram hvem man er, uten å måtte kle av seg?

Jeg mener vi står ved et veiskille, og at det snart er på tide å få på seg klærne igjen. Det er viktig å ha respekt for hverandre, og lære å kjenne en person gjennom personlighet – ikke gjennom hvordan kroppen ser ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer