Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

På tide

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Fastlegeordningen har medført problemer. Det bør ikke forbause noen at en stor reform i innføringstida viser seg å lide av mangler og utilsiktede feil. Reformen har ført til en uakseptabel svikt i tilbudet til pasienter som trenger øyeblikkelig hjelp, særlig i Oslo. I tillegg har en forskrift om henvisning fra fastlege til spesialist, ført til unødvendig irritasjon og merarbeid for pasienter og leger.
  • Helseminister Dagfinn Høybråten lover selvfølgelig å rydde opp. Det bør ikke ta lang tid. Kronikere som allerede er knyttet til en spesialist skal ikke måtte betale for nye henvisninger til seinere legebesøk hos samme spesialist. Det er pasienten selv som bestemmer om hun foretrekker å oppsøke spesialisten, eksempelvis en gynekolog, eller fastlegen. Helseministeren må også sørge for at de livsviktige legevakttjenestene ikke blir borte med reformen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!