LEDER

På tide

Forsvaret er heldigvis mer moderne enn vår tidligere justisminister.

PER-WILLY AMUNDSEN: For Fremskrittspartiets mann er en tampong tydeligvis ikke bare en tampong. Den er et bevis på kvinners underlegenhet.. Foto: Terje Pedersen / NTB
PER-WILLY AMUNDSEN: For Fremskrittspartiets mann er en tampong tydeligvis ikke bare en tampong. Den er et bevis på kvinners underlegenhet.. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert
Sist oppdatert

Lengst nordøst i landet vårt voktes grensa mot Russland døgnet rundt. Da kvinnene i Grensevakta nylig fikk vite at svenske vernepliktige får gratis bind og tamponger, stilte soldaten Katinka Berg det opplagte spørsmålet: Hvorfor får ikke norske kvinnelige vernepliktige det samme? Berg tok opp saken med sin tillitsvalgte, og Tillitsvalgtsordningen i Forsvaret bestemte seg raskt for å forsøke å gjøre noe med det.

Tirsdag stilte Berg og flere andre til intervju med NRK og gjorde slik kravet om gratis sanitærutstyr for vernepliktige offentlig. Det er et rimelig ønske at soldater skal få tilgang til nødvendige sanitærartikler i felt. De kalles ofte ut på øvelse på kort varsel, kan være ute i lengre tid og får utdelt alt annet utstyr som de trenger. At bind og tamponger ikke har vært del av dette framstår nærmest som en forglemmelse.

Det mener ikke Per-Willy Amundsen. Han ilte til Facebook:

«Noe sier meg at ideen om verneplikt for kvinner i frontforsvaret ikke nødvendigvis var den mest gjennomtenkte beslutningen.»

For Fremskrittspartiets mann er en tampong tydeligvis ikke bare en tampong. Den er et bevis på kvinners underlegenhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer