KOMMENTARER

Partiet for uvanlige folk. Også de uvanlig rike

Høyre forsøker å framstille ulikhetene som mindre enn de er, for å få valgkampbudskapet til å henge i hop.

STØTTESPILLER: Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes sammen med investor Christen Sveaas, en av Høyres trofaste økonomiske bidragsytere. Foto: NTB.
STØTTESPILLER: Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes sammen med investor Christen Sveaas, en av Høyres trofaste økonomiske bidragsytere. Foto: NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

De politiske partiene er i år blitt ekstra glade i begrepet «vanlige» folk. Arbeiderpartiet har gjort det til sitt slagord foran valgkampen: «Nå er det vanlige folks tur». Budskapet er såpass klart at det kanskje ikke trenger noen forklaring, men jeg gir en likevel: Slagordet skal bety at nå er det på tide med mer omfordeling etter åtte år med borgerlig styre.

Det treffer en nerve. Aftenposten har fått gjennomført en spørreundersøkelse der velgerne svarer at «sosiale forskjeller» er viktigst for dem ved valget. Regjeringen har de siste årene senket skatten for de rikeste i samfunnet med ni milliarder kroner. Høyre ønsker å fortsette, gjennom å redusere skatt på såkalt arbeidende kapital.

Derfor vanket det nok applaus, kanskje til og med en ekstra møte-skillingsbolle, til den i Høyre som kom opp med ideen om å vri på Ap’s effektive slagord. Hva om Høyre ble partiet for uvanlige folk?

Denne vrien har åpnet et vell av muligheter for Høyre. Partiet bruker nå omsorgen for «uvanlige folk» til å markedsføre sine satsinger på rusbehandling, på inkludering i arbeidslivet, på pakkeforløp i helsetjenesten osv., osv. Høyre gasser seg i historier om mennesker, ikke milliarder, og får fram partiets omtanke for dem som faller utenfor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer