DEBATT

Private barnehager

PBL har skyhøye ambisjoner

PBL har skyhøye ambisjoner for barnehagesektoren. Derfor håper vi at SV vil være med på å diskutere fremtidig kvalitet og tidlig innsats, uten samtidig å rive ned det positive som er bygget opp.

ET NYTT LØFT: Vårt ønske er å få en dialog med SV og de andre partiene på Stortinget om «Barnehageforliket 2.0», skriver Anne Lindboe i PBL og ønsker dialog med Audun Lysbakken (bildet). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
ET NYTT LØFT: Vårt ønske er å få en dialog med SV og de andre partiene på Stortinget om «Barnehageforliket 2.0», skriver Anne Lindboe i PBL og ønsker dialog med Audun Lysbakken (bildet). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I et innlegg i Dagbladet kritiserer SVs Audun Lysbakken og Mona Fagerås PBLs standpunkt om at det er kvaliteten på tjenestene som bør avgjøre hvilke barnehager som har livets rett, ikke hvilken organisasjonsform barnehagene har.

Innlegget viser at det nok er visse forskjeller på hvordan PBL og SV opplever sektoren. Men grunnleggende tror jeg at vi også er enige om ganske mye: Betydningen av tidlig innsats. Betydningen av høy og jevn kvalitet. Betydningen av reguleringer som sikrer at offentlig finansiering gir gode barnehager.

I våre øyne har SV mye å være stolte av i sin historiske satsing på gode barnehager for alle barn, uavhengig av sosioøkonomisk bakgrunn. Og alle typer private barnehager har bidratt til at barnehageforliket er blitt en suksess, både for barn, ansatte og samfunnet.

Private barnehager gir kommunene årlige milliardbesparelser sammenliknet med om kommunene skulle drevet alle barnehagene selv. De tilbyr like gode lønns- og pensjonsvilkår som kommunene. De holder minst like høy kvalitet, har lavere sykefravær og minst like fornøyde ansatte og foreldre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer