Pengegaloppen

Vroom, en Ferrari brisker seg opp Bygdøy allé. Pengelukta svir i neseborene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOMMERKVELDEN

er ung og het, sykkelen triller ned mot et av byens spisesteder med rå fisk på menyen. Rett foran brummer en knallrød italiener mens den utålmodig venter på grønt lys. Lysten til å sneie mot den glinsende perfekte lakken blir raskt fortrengt av tanken på at en norskregistrert Ferrari er galskap, ikke stilig. Bare timer tidligere har Bjørn Rune Gjelsten og kompani dekorert Oslofjorden med doninger hvis lyd er angstframkallende. Tilskuere med en lengt etter jetsettliv elsker å se de søkkrike leke seg på fjorden. Henrik Langeland lurer i bakhodet.

SISTNEVNTE

er den unge forfatteren som begeistret en rekke bokanmeldere i hovedstaden rett før sommeren. I likhet med forfatterkollega Ari Behn har Langeland dratt fordeler av at de fleste av oss har god tid til å lese bøker i ferien. Slik «Trist som faen» ble boka alle måtte lese sommeren 1999, er den tidligere Schibsted-traineen Langelands «Wonderboy» blitt årets hit. 17000 eksemplarer er trykt, og snart solgt ut. Et femte opplag er på gang, forteller Einar Ibenholt i Gyldendal. Forlaget har ikke opplevd maken til sommersuksess noen gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer