Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

PJ Harvey større enn Madonna?

PJ Harvey er rockemusikkens største kvinnelige sanger og låtskriver noensinne. Madonna må finne seg i å havne på annenplass, bak PJ men foran Kate Bush, mener leserne av det britiske musikkbladet Q.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Harvey er selv brite, datter av en sauebonde i Somerset i Vest-England, så nasjonale fordommer kan nok ha spilt inn i kåringen. Akkurat som de kan ha gjort i de amerikanske kåringene der Madonna utropes til sjef.

Men 32 år gamle PJ er uansett ingen såpeboble: I september i år ble hun første kvinnelige artist på ti år som har vunnet den høythengende Mercury-prisen, en utmerkelse hun sikret seg med albumet «Stories from the City, Stories from the Sea».

Yngre artister gjorde det skarpt på årets kvinnekåring i Q, med Tori Amos og Bj*ork på henholdsvis fjerde og femte plass. Avdøde Janis Joplin kom på tiendeplassen, mens høyst levende Aretha Franklin kom på 11.

Derimot var det svært langt ned til noen av de mest omtalte og -skrevne av dagens kvinnelige artister. Britney Spears havnet for eksempel på 24. plass og Mariah Carey på 46., mens Qs lesere rangerer Whitney Houston helt nede på 71.plass.

(NTB)

Hele Norges coronakart